Våra hästar"Fibban" Florines Impressive som idag inte är med oss längre går inte att förbigå och glömma!
Med honom har vi upplevt mycket kul och saknaden efter honom sitter djupt i hjärtat på oss båda.
Tomas köpte honom som 1-åring och tävlade framgångsrikt gärna i bl a trail och sedemera Mari med förtjusning i Western Riding.
Flera SM-medaljer blev det. Tomas tog guld i Trail 1996 och säsongen 2000 blev lyckad för Mari (som då hette Winquist) där medalj togs i varje start. I fem grenar! 3 guld i Western Riding och Versatile Horse, 1 silver i Trail och 3 brons i Trail, Western Horsemanship och Teampenning. (Tävlade både WRAS och SQHA SM).
1999 tävlades dessutom EM i Tyskland i Kreuth/Rieden. Jättekul och underbara veckor. Placeringarna i Western Riding blev 4, 6, 6, och 10 och finalplatsen räddad, men där kom misstaget -ett sent byte, sådant har man inte råd med i en EM-final! En sjundeplats blev det men en jättekul upplevelse!


Så har vi hos oss "Janni" Doc Jenny Gold -96 köpt från Tyskland som 1½-åring och hennes busunge "Sudden" Doc Sudden Catalyst som föddes här på Bölabron strax efter att vi flyttat hit 2001. 2006 föddes också Rita, en söt och pigg tjej!

2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014

2003

Inridningen kom igång till slut efter att snön legat djup länge. Kastrering gjordes framöver också. Han är en liten bus denne Sudden! Mycket kan hända rätt vad det är, samtidigt lite lat också.

2004 Tävlingsdags!

Det blev några tävlingar till slut i år! Både Janni och Sudden fick åka med till Hjo ko. Janni gick reining med en andraplats som bäst och Sudden gjorde sin allra första start. I ranchtrail. Han skötte sig alldeles utmärkt hela helgen vilket var roligt då han i våras skulle göra sin tävlingsdebut på en klubbtävling men jag brydde mig inte om att ens försöka sitta upp. Han brallade på rätt bra ett tag när jag skulle leda runt honom en stund. Men på Hjo ko betedde han sig i princip som om han aldrig gjort annat än varit på tävlingar. På banan var han jättecool men lite farligt var vissa saker och andra gick kanonfint, så jag är väldigt nöjd med honom!


Suddens andra tävling skedde i Göteborg. Vi startade i trail, ranchtrail och reining. Och han fick sina första rosetter! En andra och en fjärdeplats.
Janni (Doc Jenny Gold) tävlades även på "The Final Countdown" i Slöinge 2 okt där hon skötte sig mycket bra. Var lugn, fin och trevlig. Vi tävlade i W. Horsemanship, Reining och W.Pleasure. Vann horsemanshipen, trea i reiningen och fyra i pleasure.Årets sista tävling är riden. Klubbens KM. (Westernryttarna Viskadalen-Kungsbacka). Bägge hästarna fick vara med. Först ut var Sudden (Doc Sudden Catalyst) i trailklasserna. Trail utb 2a, trail KM 3a och ranchtrail 2a, men vi blev klubbmästare i ranchtrailen! Han skötte sig fint hela dagen lille Sudden!
På eftermiddagen tävlades mamma Janni i horsemanship, reining och pleasure. Vi vann horsemanshipen, trea i reining och femma i pleasure.
Roligt att bägge hästarna tog varsitt klubbmästerskap!

2005 Sudden fyller 4 år. Tiden går fort!

2005 startade faktiskt väldigt tidigt med ridningen tack vare vårt nybyggda ridhus.
Så underbart det är! Men sen kommer det lite saker i vägen, så
tävlingarna för vår del kom inte igång förrän till Ranch Horse Classic på High Chapparal.
Sudden skötte sig bra, inga bockningar på framridning men en del att titta på -boskap, maskiner mm
men var jättetrevlig och cool på banan. Vi red Ranchtrail och Trail och blev 2a och 5a av 25-31 starter.
Det var en trevlig utflykt! Mycket bra skött tävling och härligt sommarväder.Sen blev det dags för Swedish Nationals för quarterhästar på Grevagården.
Vi var med i junior trail och blev fyra!  Är jättenöjd med det, Sudden skötte sig utmärkt och
vi gjorde en bra ritt.

2006
På långfredag anlände hon lilla Rita! 3 veckor gammal här.


Här har Rita blivit 6 månader gammal och står och vilar med mamma.

2007
Året är nästan slut när detta väl skrivs och lite har hänt. Vi har sålt Janni till Kristina Högberg och det känns bra för hon har det jättebra där! Är också dräktig nu, spännande!
Vi behöver faktiskt bara en häst var, det räcker.
Sudden har kommit ut på fyra tävlingar i år, två i våras och två i höst. Klubbtävlingar hos WVK och WCWR. I våras gick det bra men han hade lite att titta på!
I höst här gick det jättefint, han var väldigt avslappnad och fin.
Vi red trail, ranchtrail, western horsemanship, pleasure och western riding. Gjorde totalt 15 starter och vann 9 st + några 2a och 3e-placeringar.
Vi fick ju äntligen vår hästbil nyss som vi väntat på i 1½ år! Så nästa år blir det förhoppningsvis många tävlingar!

Här är vi på Strömma och vårat KM. (Westernryttarna Viskadalen-Kungsbacka).
Klubbmästare i Trail och Western Horsemanship.


Ranchtrailen vann vi också, faktiskt delad vinst.

2008
I år har vi kommit igång ordentligt! Var iväg på fjärde tävlingen nu den 11 maj i Ulricehamn, B-tävling. Vi startade året med Trollhättans tävling, sedan April Open -quartershow och sedan en C-tävling i Bohuslän.
Några vinster och flera placeringar har det blivit. Jättekul att komma igång igen!
Här är bilder från framridningen i Ulricehamn där vi vann trailen och horsemanshipen.
Nu laddar vi inför Göteborgs B-tävling!

Då har vi varit ute på mera tävlingar!
Göteborg B-tävl, WVKs klubbtävlig, SWRs Summer show B och AQHAtävling och Ranch Horse Classic. Några vinster och placeringar har det blivit igen.
Här en bild från Ranchtrailen på RHC där vi dock blev 9a av 30 starter tror jag.

Men Rita växte ju så tiden för inridning kom!

En jättetrevlig och ganska lättsam individ är hon!

Lika bra att hon får träffa och bekanta sig med kosläktet också!

Och Sudden fortsatte att tävla!
Nationals, WSG klubbtävling, Harvest Festival, WVKs KM.
Vi har nog varit på ca 12 tävlingar och gjort ca 35 starter.
Vunnit 9 ggr, 2:a 7 ggr och 3:a 8 ggr. Det får jag känna mig väldigt nöjd över och på de sista två tävlingarna där kändes det att han börjar koncentrera sig mer på sitt "jobb", att titta på banan, lyssna på mig och inte kolla in allt annat såsom publik, skyltar, hörnen -ja allt möjligt som han ser! Den sociala träningen tar sin tid.

Så det kändes som en riktigt bra avslutning på tävlingsåret som förmodligen blev WVKs klubbtävling i oktober. Vi blev klubbmästare i trail & ranchtrail. Gjorde en start i Western Riding också bara för att prova lite. Nu ska vi jobba på galoppombytena i vinter så får vi se till nästa år hur långt vi har kommit!

Duktiga goa fina Sudden !!


Foto: Malin Andersson

2009
MARS. Börjar vakna till efter vintern. Rita börjar ridas igen. Hon är tre år nu och allt känns bra efter vintervilan.
Sudden har hovproblem under läkning så det tar ett litet tag innan han kan komma igång.

I maj var det dags för tävlingsdebut. Vi har inte varit någonstans med Rita förrän dagen innan tävlingen så hon behöver komma ut och se världen. Göteborgsklubben ordnade en tävling i närheten så vi åkte dit. Och Rita skötte sig så fint! Mycket att titta på i början men hon var jättefin, cool och tyckte det var kul.
Vi fick vår första rosett i vår första start. 2a i trail.
Och dagen avslutades med vinst i Western Horsemanship med ca 16 startande. Man kan inte vara annat än glad och nöjd!

Det gäller att kolla in banan...

Första rosetten..

Ett par veckor senare var vi hos KBWR i Ulricehamn och tävlade. Och Rita skötte sig utmärkt även här.
Dessutom vann vi första klassen, i trail! Och blev 4a och 2a i Western Horsemanship och Showmanship at halter.
Nu ska vi ta det lite lugnt ett tag, sedan kanske hon får komma ut på någon tävling igen till hösten.

Till slut fick Sudden komma ut och tävla! Hoven har läkt ut och vi har varit igång och tränat ett tag.
Harvest Festival gick för första gången på Borås ridhus 17-20 sept och då fick man passa på när det var så nära! Vi har tränat galoppombyten en del nu och jag har varit lite sugen på att testa något på tävling även om vi har en del kvar till ett Western Riding Openmönster på en hand. Men en klass, green WR där man får tävla på tränsbett var ju perfekt, så vi startade på torsdagen och han skötte sig jättebra, gjorde bra byten och var lugn, riktigt roligt. Red lite trailklasser på fredagen där han gick bra på morgonen men blev lite uppspelt i de sista klasserna och var okoncentrerad men han är väldigt bra ändå. Förra årets tävlande har gjort susen! En bra helg, med etta, etta, tvåa, trea, fyra och fyra i placeringar.
Bra tävling, härligt väder, bra anläggning med nära till allting och fantastisk mat i restaurangen! Hoppas på fler tävlingar där!

2010

Vi har varit ute och tävlat lite i år också. Det har gått bra med många rosetter till samlingen! Red vårt första öppna western ridingmönster på Nationals, Sudden och jag,och det gick bra, blev fyra. Men det är bara att träna mera!

Avslutade med KM och Sudden tog tre (western riding, trail, WH) och Rita ett i ranchtrail med husse, Tomas på ryggen.

2011

Det blev lite tävlingar i år med som avslutades med SM på Axevalla. Det blev en silvermedalj i Western Horsemanship till slut.

2012
Vi var ute lite under 2012 och tävlade, både med Rita och Sudden med en del vinster och bra placeringar.
Och Sudden fick följa med till SM på Axevalla igen där det blev ett SILVER i Versatile Horse. Kul!
Vi började också träna mer på kor med dom bägge och det ska bli mer under 2013!

2013
I år blev det debut i tävlan med kor! Först på Koråmet, Orust där vi, lag Ko-Kramarna med Anna Lindell och Anna Nordlöf gjorde kodebut allihop, tävlade i Ranch Team Sorting och blev 3a! Fick in alla 10 djuren och det gick jättebra. Sen tävlade Anna L och jag Team Sorting på Axevalla och blev 6a.

Sen blev det dags för High Chaparalls Ranch Team Challenge, 2012 års upplaga nu i maj 2013. Tävlade i lag Triss i Damer där mina lagkamrater var Lena Landström och Gavin WhiteWater. Så kul var detta och inte hade vi väl kunnat tro att det skulle gå så bra att vi blev 4a totalt. Med en grenseger i Team Penning och 2a i Ranch sorting.
Så himla kul!

2014

I år blev det mycket koträning och dessutom start i Herdwork med Rita. Det gick bättre o bättre, mer o mer poäng för varje gång. Men vi har långt kvar till en start i cutting. Det här är spännande!

Sudden blev det en del starter med i Team Sorting tillsammans med kusin Gunilla. Kul att tävla ihop!
Även någon Herdwork provade vi på. Det var skoj!

 

 

 

info@mtshastsport.se